Silicat de calciu pentru seminee.Skamotec225-Skamol.

Sunt mai multe motive pentru care specialistii prefera silicatul de calciu ca material izolator pentru hotele  semineelor si placarea tavanelor , dar si a elementelor combustibile.
In primul rand, materialul folosit initial , atunci cand francezii au implementat semineele inchise si in Romania, era gripsul carton ignifug si o pasla/fibra ceramica rezistenta la peste 1000 grade. Aceasta informatie a ajung eronat la urechea noastra si de atunci la hotele semineelor , elementul cu care se placa gipsul carton la onterior era vata minerala bazaltica cu folie din aluminiu lipit pe una dintre laturi.Pana la un punct sau la o folosire excesiva a semineului, aceasta solutie er una ieftina si la e indemana oricarui montator, avizat sau nu in montarea de seminee si hote aferente. Ce s-a omis a fost faptul ca folia din aluminiu, la o temperatura ridicata, se desprinde de pe vata minerala, moment in care liantul toxic din vata minerala venea degajat si in incaperea respectiva prin grilele pentru aer cald. Liantul din vata mierala nu rezista la temperaturi ridicate, vata reactioneaza prin transformare in particule nocive ce sunt transportate prin convectie in aerul din incapere si construtia semineului ramane fara izolatie termica. Din alta perspectiva, structura pe care se monteaza gipsul carton este metalica si se dilata la temperaturi, mai ales ca in hota semineului vor fi temperaturi de pana la 200-250 de grade, in functie de semineul ales si de folosirea acestuia, in urma acestei dilatari pot aparea fisuri in hota semineului. Un mare risc exista la inchiderea etansa de constructia hotei, elementele din vata minerala bazaltica, cele placate cu aluminiu sunt lipite intre ele cu elemente ce se dilata diferit si lucreaza la temperatura. Deci, Seminee Expert NU recomanda hotele semineelor executate din gips carton ignifug.

De ce folosim silicatul de calciu si mai ales Skamotec225-Skamol :

1-Previne problemele de mucegai.
2-Valoare excelentă de izolare.
3-Rezistente la foc, A1. Nu contine substanțe nocive!
4-Ușor de manevrat și tăiat cu instrumente comune pentru prelucrarea lemnului.
5-Greutatea redusă si rezistenta la temperatură ridicată  ale silicatului de calciu sunt calitati care fac acest material folositor prentru o gama foarte larga de aplicatii .
6-Excelente valori de izolare termica.
7-Testat la peste 1000 de grade.
8-Nu foloseste structura metalica.
9-Dimensiuni si grosimi la alegere
10-Material non-toxic si 0 % COV

In functie de focarul folosit, temperatura din hota poate sa ajunga la un maxim de 200-250 de grade, folosind silicat de calciu intre focar si materialele combustibile sau de structura, ne asiguram de stabilitate si siguranta maxima in caminul nostru.Silicatul de calciu Skamotec225 nu are nevoie de tratament suplimentar importiva particulelor de praf aparute din circulatia aerului prin hota, ventilatia acesteia asigura si circulatia aerului cald.

Curiozitati despre aparitia si riscul aprinderii lemnului :

"Arderea are loc în trei etape: în prima, lemnul este uscat la temperaturi de până la 150 °C, evaporând apa conținută. Apoi, între 150 °C și 600 °C are loc piroliza . Componentele gazoase din lemn sunt apoi eliberate și este format cărbune. În sfârșit, de la 400 la 1300 °C, are loc oxidarea (arderea). " Testele efectuate de catre multi producatori de sobe si seminee arata ca fara prezenta unui foc deschis sau a unei scantei, lemnul se aprinde foarte greu, la temperaturi foarte ridicate"SEMINEE EXPERT
BUCURESTI - ROMANIA

Tel:  +4 0721 280 587
        +4 0784 292 820
        +4 0744 207 437
Fax: +4 031 8169286
Email: office@seminee-expert.ro

SHOWROOM CU SEMINEE FUNCTIONALE
Strada Toamnei, Nr 27, Sector 2, Bucuresti
Tel: +40 21 659 65 19Blog Seminee Expert
Bog CosCeramic.ro

Recomandari

Focare norvegiene

Focare norvegiene

Focare semineu cu samota

Focare samota