Legatura focar-cos de fum

 Un aspect important al montajului unui semineu sau a unei sobe este legatura dintre focar si cosul de fum. Acolo sunt cele mai multe depuneri, dar si temperatura cea mai ridicata, temperatura pe care producatorii de seminee si sobe o specifica in cartea tehnica si care este foarte importanta. La unele seminee aceasta temperatura depaseste 400 de grade si legatura dintre focar si cosul de fum, dar si cosul de fum trebuie sa fie rezistente la o temperatura de lucru de 450-600 grade.

Seminee Expert recomanda legatura fixa sau flexibila EN-Metaloterm Eontop-Olanda!

EN este un sistem de tubulatura simplu strat, are o grosime de 0,6mm, Temperatura de lucru este de 600 grade (T600), temperatura maxima permisa este de 1000 de grade, pentru o perioada de 30 min, adica face fata cu brio fenomenului de auto-aprindere de pe interior.(reamintim faptul ca 90% dintre cosurile de fum necesita renovare sau nu mai pot fi folosite in conditii optime dupa auto-aprindere)

Sistemul EN poate fi folosit la intubarile cosurilor de fum vechi, dar mai ales la legaturile dintre cazane/seminee/sobe si cosurile de fum, fiind complet accesorizate, cu o gama foarte larga de coturi, reductii si adaptoare pentru orice tip de cos profesional.

EN este disponibil in 3 variante de culori: negru, antracit si inox mat!

EN este recomandat pentru :centrale/seminee/sobe ce au combustibili gazosi, lemn, peleti sau ulei.

Legatura flexibila sau sistemul XD este sistemul dublu strat, 316L, sistem ce poate intuba cosurile de fum existente, dar si ca o componenta de legatura dintre semineu/soba si cosul de fum. Avand avantajul adaptarii acolo une pozitionarea nu permite adaptarea coturilor sistemului fix EN. Temperatura de lucru este de 450 grade (T450), temperatura maxima permisa este de 1000 de grade, pentru o perioada de 30 min, adica face fata cu brio fenomenului de auto-aprindere de pe interior.(reamintim faptul ca 90% dintre cosurile de fum necesita renovare sau nu mai pot fi folosite in conditii optime dupa auto-aprindere)
XD este recomandat pentru :centrale/seminee/sobe ce au combustibili gazosi, lemn, peleti sau ulei.


Descarca brosura

SEMINEE EXPERT
BUCURESTI - ROMANIA

Tel:  +4 0721 280 587
        +4 0784 292 820
        +4 0744 207 437
Fax: +4 031 8169286
Email: office@seminee-expert.ro

SHOWROOM CU SEMINEE FUNCTIONALE
Strada Toamnei, Nr 27, Sector 2, Bucuresti
Tel: +40 21 659 65 19Blog Seminee Expert
Bog CosCeramic.ro

Recomandari

Focare norvegiene

Focare norvegiene

Focare semineu cu samota

Focare samota