Focare pentru seminee

Discursul ar trebui sa inceapa de la a explica tuturor, in linii mari, despre radiatie si convectie, dar si despre necesarul termic.

Radiatie sau Convectie?

Radiatia aduce confort ! Incalzirea prin radiatie ofera transferul de caldura de la soba/semineu catre zonele reci ale incaperii . O soba ce radiaza caldura va incalzi o singura camera , uniform, incepand de la podea pana la tavan, obicetele de mobilier vor fi calde/fierbinti. Convectia sustine mai putin incalzirea obiectelor din incapere. Incalzirea prin convectie este definita prin aerul ce este incalzit , in circulatie, intre doua suprafete. Aerul rece din incapere este “tras” sub focar , incalzit, apoi este impins catre tavan dupa care este impins in jos de un alt strat mai putin cald. Convectia (in cazul sobelor) creeaza o diferenta mai mare intre temperatura tavanului in comparatie cu cea a podelei.Convectia este folosita mai mult pentru camerele care nu au pereti termorezistenti, directionand si circuland caldura catre tavan si podea, cu strat de aer suplimentar , mai putin cald.

Necesar termic?

Ideea unui specialist este de a incalzi eficient si corect casa sau livingul. In functie de mai multi parametrii , se recomanda focarul semineului optim pentru spatiul pe care doriti sa il sustineti termic. Semineul este si trebuie vazut ca Sursa Alternativa De Caldura a casei. Sursa care nu depinde de electricitate sau gaz natural. Ideea unui semineu nu este sa creeze disconfort termic, sa produca temperaturi foarte crescute, dar nici scazute, ideea unui semineu este de a incalzi optim, de fi alimentat corect si de a degaja caldura la o temperatura optima.

Cum alegem focarul semineului si cat costa ?

Daca semineele pe lemn sunt impartite in doua mari categorii :semineecuvatra inchisa/cu geam  si seminee cu vatra deschisa, semineele cu vatra inchisa sau semineele cu geam fac parte dintr-o categorie foarte vasta si complexa:

Focare din fonta : acestea sunt considerate deja focare traditionale, in general garantate 5-7 ani de catre producatori, cu randament cuprins intre 60% si 75%, fara postcombustie(gazeificare), dezvolta temperaturi de cca 450 grade in interior si peste 300 grade pe evacuare si , de multe ori, nu au posibilitatea arderii “non-stop” sau “feu continu” (cum spun francezii care le-au si implementat in urma cu 20-30 ani la nivel european).De cele mai multe ori, cu rama frontala groasa,  sunt focare care pot fi adaptate si recomandate semineelor rustice care nu sunt foarte solicitate de catre beneficiar.( de cele mai multe ori aceste focare sunt gasite la marile lanturi de distributie a materialelor de constuctii si sunt considerate deja “seminee traditionale”,  multe dintre ele nefiind acceptate in tarile nordice din cauza poluarii peste norme..)

Focare din fonta,focare placate la interior cu termota  sau cu fonta dubla  : aceste focare sunt masive au emanatii minime fiind considerate Seminee Eco sau Bio, dezvolta fenomenul de post combustie si ardere curata, au un randament de peste 82%-85%, autonomie de pana la 10 ore si sunt garantate 7-10 ani ! Temperatura dezvoltata la interior depaseste 600-700 grade si temperatura la evacuare nu depaseste 230-270 grade.

Focare din otel placate la interior cu samota sau termota: aceste focare sunt din otel masiv, 4-6mm, placate la interior cu termota sau samota acumulatoare, sunt focare cu randament de peste 80-85%, dezvolta fenomenul de post combustie si ardere curata, autonomie de pana la 10 ore si sunt garantate 5-10 ani! Temperatura dezvoltata la interior depaseste 600-700 grade si temperatura la evacuare nu depaseste 230-270 grade.Aceste focare sunt cele care pot functiona “non stop” (“ständige Feuer” , cum ar spune germanii ), facand parte dintr-o gama foarte larga, avand deschideri laterale sau/si verticale, putand fi executate si pe comanda, la orice dimensiune; sunt focarele de actualitate, avand cele mai mici emanatii si particule , fiind in conformitate cu normele Europene. Aceste focare pot fi adaptate semineelor Clasice, Rustice sau Moderne!

Cat costa un focar?

Costurile focarelor din gama Seminee Expert sunt cuprinse intre 500 euro si 5000 euro, in functie de dimensiuni, tipul arderii, eficienta, accesorizari si materialele din care sunt fabricate. Consideram semineele cu costuri sub 800-900 euro seminee doar cu rol de design, mai putin ca surse principale sau alternative de caldura. Semineele de calitate, semineele ficiente  au focare placate la interior, dezvolta fenomenul de postcombustie si ardere curata, au cosum de lemn de 2/3,5 kg lemn la o alimentare si necesita un maxima de 3/4 alimentari pe zi, au eficienta de peste 80% si autonomie de pana la 8-10 ore.

Focarele , indiferent de tipul acestora, pot avea geam frontal -Seminee cu geam drept, geam frontal si lateral-Seminee laterale, geam pe semitorund-Seminee panoramice , cu fata dubla-Seminee tip tunel, sau seminee cu 3 geamuri-Seminee Speciale. Seminee Expert lucreaza cu producatori ce pot executa si seminee la comanda, la dimensiunile impuse de stilul arhitectural si spatiul alocat acestuia.Gama Seminee Expert contine peste 250 de modele de focare.
SEMINEE EXPERT
BUCURESTI - ROMANIA

Tel:  +4 0721 280 587
        +4 0784 292 820
        +4 0744 207 437
Fax: +4 031 8169286
Email: office@seminee-expert.ro

SHOWROOM CU SEMINEE FUNCTIONALE
Strada Toamnei, Nr 27, Sector 2, Bucuresti
Tel: +40 21 659 65 19Blog Seminee Expert
Bog CosCeramic.ro

Recomandari

Focare norvegiene

Focare norvegiene

Focare semineu cu samota

Focare samota