Orice semineu are nevoie de un sistem de evacuare, de un cos de fum. Cosul este fum este elementul care permite evacuarea in siguranta a gasezlor arse si nearse, elementul care oferta siguranta constructiei , perfect etans, durabil in timp, element ce poate fi valorificat/cuantificat in cca 1% din investitia noastra in siguranta casei noastre.
Cosurile de fum pot fi de 3 tipuri : Cosuri de fum Ceramice, Cosuri de fum din inox si Cosuri de fum din caramida/Cosuri de fum traditionale.
Cosuri de fum pe care le recomandam sunt cele profesionale, ceramice si din inox : Tona-Germania si Metaloterm Eontop-Olanda. Toate cosurile de fum recomandate de catre expertii in seminee sunt cu izolatie interioara din vata minerala bazaltica, tristrat, complet accesorizate, garantate intre 10 ani si 30 ani, au certificari de performanta si sunt testate la peste 1000 de grade.

In functie de specificatiile producatorului, in functie de tipul de semineu , termosemineu sau soba, se recomanda si tipul cosului de fum optim, in functie de termperatura gazelor la evacuare se stabileste tipul sistemului (T-ul din specificatiile cosului de fum) si in functie de inaltimea utila , puterea in kw si tipul deschiderii se recomanda diametrul interior al cosului de fum.

Pentru semineu, termosemineu sau soba, prima optiune a specialistilor este cosul de fum ceramic, cos garantat 30 ani, cu durata medie de viata de peste 90 ani, fapt garantat de catre producatorul Tona, producator de sisteme de cosuri de fum de peste 125 ani.
In cazul in care exista abateri de la traseul vertical al cosului de fum, expertii in seminee recomanda cosul de fum din inox, cosul de fum cu interior 316L si exterior 304, cu izolatie din vata minerala bazaltica (garantat 10 ani) sau cu izolatie din silicat de calciu (garantat 30 ani).
Foarte important este ca fiecare montator , dar si beneficiar este sa tina cont de specificatiile producatorului de cosuri de fum cu privire la distanta fata de materialele combustibile, dar si inaltimea corecta(inaltime cf cu regimul de inaltimi in vigoare) . De asemenea , curatarea cosului de fum este obligatorie si trebuie mentionat ca in caz contrar, se pierde garantia cosului de fum. Exsta cazuri extreme, cazuri in care cosul de fum nu a fost verificat si curatat pentru o lunga perioada de timp, cazuri in care depunerile sunt excesive si in aceste cazuri, la autoaprindere interioara, se creeaza temperaturi de peste 800 de grade, fapt ce provoaca incendii sau ce distruge cosul de fum la interior fiind necesara inlocuirea de urgenta a sistemului de evacuare.

Consideram cosurile de fum Tona-Germania si Metaloterm Eontop-Olanda cele mai bune cosuri de fum, cu cel mai bun raport calitate-pret. Toate sistemele Tona si Metaloterm Eontop sunt testate la peste 1000 de grade in cele mai stricte centre din Germania si Olanda.

SEMINEE EXPERT
BUCURESTI - ROMANIA

Tel:  +4 0721 280 587
        +4 0784 292 820
        +4 0744 207 437
Fax: +4 031 8169286
Email: office@seminee-expert.ro

SHOWROOM CU SEMINEE FUNCTIONALE
Strada Toamnei, Nr 27, Sector 2, Bucuresti
Tel: +40 21 659 65 19Blog Seminee Expert
Bog CosCeramic.ro

Recomandari

Focare norvegiene

Focare norvegiene

Focare semineu cu samota

Focare samota