Vizita la Kalfire-Seminee Exclusiviste.

Anul acesta am participat pentru a doua oara la scolarizarea si prezentarea semineelor Kalfire, seminee pe gaz si seminee pe lemn, alaturi de distributorii nostri din tara, distribuitori care doresc sa implementeze semineele exclusiviste in gama de seminee comercializate.

Seminee Expert are acum reprezentanti in aproape toate orasele mari si importante din Romania, enumeram orasele in care se gasesc partenerii zonali : Constanta, Galati, Bacau, Iasi, Suceava, Cluj, Oradea, Timisoara, Sibiu, Pitesti, Ploiesti, Buzau, Viseul de Sus, Reghin, Giurgiu, Tragoviste, Brasov ,Baia Mare si Craiova (Seminee Expert Oltenia).

Ne mandrim si cu noi parteneri in Republica Moldova-La Chisinau!

Seminee Expert se mandreste cu o vasta gama de seminee exclusiviste si cosuri de fum profesionale de calitate, produse de cea mai buna calitate, seminee si cosuri de fum ce raspund celor mai stricte cerinte si testate in cele mai importante centre de teestare , seminee si cosuri de fum ce corespund normelor din Germania, Austria si Elvetia.

Enumeram cateva dintre elementele unice ale semineelor Kalfire:

Otel Corten.Posibilitateea alegerii interiorul focarelor, Posibilitatea alegerii ramei focarelor, Generatorul de scantei, sistem de protectie prin ionizare, automatizare performanta, valva termica pentru seminee pe lemn, valva ce regleaza singura aerul primar de ardere, carena de convectie inclusa in pretul produselor standard, otel de 4mm folosit pentru seminee pe gaz, dimensiuni speciale, geam cu 3 laturi dintr-o singura bucata, geamuri ale focarelor pe lemn ce nu au rama in partea de jos, rame laterale inguste, rame ce permit o vedere mai buna asupra flacarii, focare pe lemn ce pot fi folosite ca vatra deschisa, fara a consuma aerul din incapere, focare pe lemn ce pot fi adaptate caselor pasive.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul nostru sau la partenerul din zona dumneavoastra:

www.seminee-expert.ro

Kalfire: Don’t Compromise!

Seminee si Incalzitoare pentru Terasa

Vine iarna si am gasit tipul de semineu ce se poate folosi in exteriorul casei, pe terasa sau in gradina, cu rol estetic, dar indeplinind cu brio rolul de incalzitor de terasa. In acest fel, Seminee Expert va propune semineele de terasa BioLux Expert.

“Design it is here art meets science and reflects”

Obiecte decorative, mese pe roti ce pot purta flacara in mijlocul lor, protejate cu dispozitiv anti-incendiu, automate si manuale, automatizate cu cea mai noua tehnologie aparuta, cu telecomanda si foarte usor de folosit, fabricate dintr-un otel foarte gros, cu tub din sticla pentru protectie si radiatie speciala, Semineele BioLux ne transforma terasa sau gradina in centru de atractie al serilor petrecute in familie sau alaturi de prieteni.

“Keep your outdoor warm, stylish and attractive”

Mai multe detalii in cel mai scurt timp si aici :  www.seminee-expert.ro

Atelier Seminee Expert: Montaj si Solutii tehnice

De peste 10 ani in aceasta formula si cu peste 17 ani experienta in domeniul semineelor si cosurilor de fum prefesionale, consideram fara valoare sau cu risc in exploatare un semineu sau cos de fum fara montaj profesionist, fara un montaj conform normelor si indicatiilor producatorului. Traind in tara lui “merge si asa” sau in cea a mesterilor care le stiu si fac pe toate, am intalnit tot felul de seminee cu probleme, probleme ce nu erau provocate de produsele in sine, dar de montaj neprofesionist, de montaj efectuat fara pregatire tehnica de specialitate. De peste 10 ani, SemineeExpert scolarizeaza si pregateste echipele de montaj proprii, dar si echipele de montaj ale partenerilor din toata tara. Insistam pentru montaje profesioniste ale seminelor si cosurilor de fum si pe instruirea corecta a clientilor nostri, instruire cu privire la folosirea corecta a semineelor, mai ales a semineelor ce folosesc combustibil solid.

Iata cateva detalii despre cum ar trebui sa decurga prezentarea, vanzarea, montajul si pregatirea clientului :

-Intalnirea din showroom este primul contact in stabilirea bugetului, dar si pentru gasirea solutiei optime(solutia tehnica) pentru fiecare caz in parte. Nu credem in diagrame prestabilite pe care multe firme le pun la dispozitie in mediul online si nici in vanzarea Online, semineele nu sunt produse ce pot fi comandate pe internet! Tot in cadrul primei intalniri se stabileste si bugetul si nevoia clientului, este important ca semineul si cosul sa de fum sa fie dimensionate corect, pentru spatiul respectiv. Ideea unui semineu nu este sa creeze disconfort termic, ci sa incalzeaza sau sa sustina termic , corespunzator. Decizia si alegerea unui semineu nu se poate face on-line sau telefonic, detaliile sunt multe si trebuie  tinut cont de foarte multe aspecte inainte de a alege produsul potrivit.

Tot in cadrul primei intalniri, clientul trebuie sa fie informat despre normele in vigoare, dar si despre diferentele dintre semineele de calitate si cele pe care putem folosi ocazional, despre diferentele dintre convectie si radiatie si multe, multe altele.

-Intalnirea din santier este urmatorul pas important, acolo trebuie sa facem masuratorile corecte , dar si stabilirea pozitionarii corecte a semineului si cosului de fum. Distantele fata de materialele combusibile sunt foarte importante, si aici facem referire la elementele din lemn ale acoperisului, dar si a tavanelor construite in interior.

La fel de importanta este si delimitarea corecta a inaltimii cosului de fum; exista un regim de inaltime pentru cosurile de fum, inaltimea corecta inseamna evitarea ulterioara a multor probleme. Orice cos de fum ceramic profesional are nevoie si de o asigurare statica corecspunzatoare zonei seismice a zonei din care face parte casa, acest aspect este omis de multe ori si cosurile de fum pot ceda.

Dupa ce au fost discutate si stabilite toate detaliile despre semineu si cos de fum, discursul se indreapta catre partea decorativa a semineului, subiect la fel de imortant ca primele doua. Partea decorativa nu trebuie sa indeplineasca doar un rol estetic, partea decorativa exista in doua variante, ce permite convectie a aerului sau acumulatoare. Partea decorativa a semineelor se construiteste doar cu materiale special concepute pentru asa ceva, fara structura metalica si vata minerala din super-market! Specialistul in seminee stabileste materialele pe care le va folosi pentru semineul respectiv, tine cont de distante si norme in vigoare.

Partea din interiorul partii decorative, partea care nu se vede, este legatura dintre focar si cosul de fum, detalii veti gasi aici : http://seminee-expert.ro/blog/?p=810

Dupa ce toate detaliile de mai sus au fost stabilite si incluse intr-un contract ferm, specialistul monteaza si informeaza clientul despre cum se foloseste semineul in mod corect, despre legile in vigoare, dar si despre mentenanta, mentenanta care este obligatorie si necesara!

Motto-ul producatorului KalFire suna cam asa :”Nu te compromite ”

Motto-ul producatorului Spartherm suna cam asa :” Ofera valoare banilor tai”

Sfatul nostru este sa faceti alegeri inspirate si sa va informati corect, cu focul nu este de gluma!

 

Seminee Cluj

Seminee Expert si Tona Sisteme De Cosuri au acum un partener cu experienta si in Cluj, orasul in care nu au fost foarte prezenti pana la inceputul anului 2017.

Seminee Cluj ofera aceleasi produse de calitate, oferind “pachetul complet” : servicii de montaj, dimensionare, masuratori si sfaturi tehnice cu privire la necesarul termic. Partile decorative executate cu echipa proprie de montaj, echipa cu experienta de peste 10 ani in domeniul semineelor, sobelor si a cosurilor de fum profesionale.

Clujul este orasul in care exista multe firme ce comercializeaza seminee si cosuri de fum, ajungand sa fie unul dintre cele mai importante orase din Romania la comercializarea de seminee si cosuri de fum profesionale.

Si in Cluj “lupta” importiva mentalitatii gresite este aproapre castigata datorita parteneriatul dintre Seminee Expert si Seminee Cluj !

In cel mai scurt timp o sa va punem la dispozitie mai multe detalii despre vitorul showroom din Cluj, dar si despre activitatea si semineele realizate

www.seminee-expert.ro                                              www.tona.ro

Semineul: moft sau necesitate?

Asa se intitula primul articol pe care l-am scris cu si despre seminee si cosuri de fum profesionale.

Aceasta intrebare este prima la care trebuie sa gasesti raspunsul din discutia cu specialistul in seminee si cosuri de fum, pentru ca NU orice produs cu certificari este un produs pe care il recomandam si in care credem. La intrebarea “de ce toate semineele si cosurile de fum au certificari in Romania” iti poate raspunde doar sistemul, la restul iti raspundem noi :

   ”Design it where the art meets science and reflects”

www.seminee-expert.ro

Seminee Nordpeis-Seminee Nordice

Nordpeis este unul  dintre liderii europeni ce dezvolta si produce seminee si sobe.

Nordpeis:

Incepand cu anul 1984 am inceput sa producem si sa comercializam seminee si sobe in toata Europa, dezvoltand produsele pe care le fabricam si crescand continuu, ca brand.

Gama noastra de produse are o intreaga variantate de sobe si seminee, folosind diverse materiale speciale pentru a crea un design unic si cea mai buna si performanta calitatea produselor.

Suntem mandri sa impartasim o parte din cultura Norvegiana si design-ul specific si unic in toate colturile Europei. Sobele si  semineele noastre au un mare succes in Norvegia , in special si datorita nivelului foarte scazut al emanatiilor si al etansietatii specific Nordpeis.

www.nordpeis.com

*ne reverzam drepturile pentru detaliile si particularitatile oferite, in special la detaliile tehnice si preturile produseor noastre-pot fi subiectul unor neintelegeri sau greseli de print.

Materialele folosite.

De 30 de ani, Nordpeis testeaza si imbunatateste materialele folosite la seminee si sobe.

Lucrand in parteneriat cu universitati de specialitate , dar si centre foarte performante de testare, folosim si dezvoltam material care raspund celor mai stricte cerinte, tocmai pentru a putea avea seminee ce reactioneaza normal la diferentele foarte mari de temperatura. Folosim diferite variantati de beton refractar pentru partile decorative ale semineelor, camere de ardere si pentru nucleul celor acumulatoare de caldura.

Varietatea  betonului  Nordpeis

“ ShapeStone Light Light”:

ShapeStone Light este un material relativ usor, folosit in mai multe dinpartile decorative ale noastre. Durabilitatea și rezistența produsului se datorează, în parte, armării cu fibre a betonului poros, precum și armăturilor incluse în acele locuri unde se anticipează o sarcină suplimentară.  ShapeStone Light facilitează instalarea și, în multe cazuri, nu necesită un suport suplimentar în pardoseală.  ShapeStone Light este proiectat pentru a fi vopsit în culoarea dorită.

“ShapeStone ShapeStone” este o versiune mai grea a ShapeStone Light. Are o suprafață foarte netedă și a fost dezvoltat pentru a rezista încărcăturii grele pe care seminele sunt supuse, până la o grosime de 2 cm. Acest lucru ne oferă o mare libertate în ceea ce privește designul, reducând, de asemenea, greutatea totală a șemineului. Fiecare element individual este inspectat și lustruit de personal special instruit care oferă o finisare frumoasă la suprafață. ShapeStone nu trebuie să fie vopsită și poate fi folosită netratată dacă doriți. Rețineți că betonul este un produs natural cu variații naturale în nuanță.

Colorado”

Colorado este un beton special, vopsit, cu finisaj de ceară si lustruit pe suprafața exterioară, care scoate în evidență irizarea naturală a nisipului. Colorado nu trebuie tratat sau vopsit, și este furnizat în alb, natural și antracit. Colorado a fost proiectat pentru a îndeplini aceleași cerințe stricte ca ShapeStone și ShapeStone Light. Folosim Colorado atât pentru învelișuri, cât și ca plăci de podea sau elemente decorative.

Panourile de izolație “Thermotte ™”

Thermotte ™sau termota  este materialul de culoare deschisă(alb-galbui) utilizată în interiorul camerei de ardere. Nu numai că oferă izolație, ci asigură și o flacără luminată și frumoasă. Thermotte ™ este extrem de durabil și special dezvoltat pentru a rezista șocurilor și temperaturilor extreme. Panourile de izolație  pot fi folosite timp indelungat. Atunci când utilizați focul în mod corect, panourile Thermotte ™ sunt curățate în mod natural și rămân la cele mai strălucitoare și cele mai bune timp de mulți ani.

Miezul de stocare termică “PowerStone ™ “

PowerStone ™ este un produs special dezvoltat cu proprietăți excelente de păstrare a căldurii. Folosim PowerStone ™ pe toata suprafata centrala din seria noastra din Salzburg. Când se utilizează șemineul, căldura este stocată în interior și eliberată în timp. Aceasta oferă o eliberare foarte confortabilă și economică a căldurii. Produsele individuale includ, de asemenea, PowerStone ™ ca un accesoriu suplimentar

 

Cand te bucuri de caldura in fara unui semineu Nordpeis , poti fi sigur de calitatea si de etanseitatea semineului sau a sobei , stiind de asemenea ca Nordpeis indeplineste si cerinta de ardere curata. Produsele noastre dezvolta o eficienta ridicata in arderea lemnului in interiorul lor.

Cererea normelor si cea a arderii curate (clean burning stove) a condus la o drastica scadere a particulelor emanate in mediul inconjurator.

Semineu Terasa-Semineu Bio

                            Magic Nights-Magic fires

Seminee Expert pune la dispozitie o gama foarte atragatoare de Bio Seminee pentru terasa sau gradina. In acest fel veti anima serile de vara intr-un mod placut, cu flacari reale.

Semineele de terasa pe care le propunem pot fi corpuri unice, seminee care pot fi amplasate oriunde, ocupand un spatiu redus. Seminee free-standing. Seminee terasa. Seminee restautant. Seminee pub.

De asemenea, semineele de terasa pot fi adaptate si montate in parti decorative construite in orice stil arhitectural, in parti decorative propuse de arhitect si construite la dimensiunile alocate pentru semineu.

Semineele de exterior pe care le propunem sunt de cea mai buna calitate, sigure in exploatare, cu autonomie de pana la 10-12 ore.

Este timpul să aducem relaxarea și confortul printr-un foc real, este timpul pentru nopti magice!     

De ce sa ne montam un semineu de terasa/Gradina ?

1-Semineul poate fi obiectul in jurul caruia putem instala o masa.

2-Semineul poate fi obicetul in jurul caruia ne petrecem serile alaturi de familie si prieteni.

3-Semineul produce caldura in noptile reci.

4-Semineul/Focul poate fi atractia unui loc de poate deveni locul de relaxare si mediatie.

5-Luminile flacarilor focalizeaza un anumit loc pe care dorim sa il scoatem in evidenta.

6-Semineul de terasa este obicetul care poate fi mutat in orice alta parte.

7-Semineul completeaza design-ul exterior, forma acestuia poate fi aleasa in functie de asteptari si tendinte arhitecturale.

8-Semineul bio de terasa este usor de folosit si are o autonomie ridicata.

9-Semineul bio de tersara este semineul ce inregistreaza cele mai mici emanatii in comparatie cu semineele pe lemn.

1-Semineul bio de terasa ocupa un spatiu foarte redus.

Seminee cu Acumulare Nordpeis!

Nordpeis are o gama de 7 modele de seminee cu acumulare : semineul Salzburg in 7 variante!

Semineul Salzburg, in traducere “mot a mot”: semineu cu fumuri, este cea mai buna alegere in cazul in care se doreste acumulare de caldura indelungata.

Semineul de tip Salzburg este semineul pentru cunoscatori, pentru cei ce aprofundeaza arederea lemnului in camin, eficient si inteligent! Semineul Salzburg este usor de folosit, cel putin la fel de usor de folosit ca un semineu normal, doar ca partea decorativa este compusa din doua elemente speciale : Mantauta exterioara a semineuui este din beton refractar,  iar corpul interior este compus din elemente modulare de samota Nordpeis, samota acumulatoare de o densitate foarte mare, cu greutate de peste 600-1000kg/semineu, in functie de model. Montajul este facil, dureaza maxim 5 ore si poate fi pus in fuctiunea  imediat dupa montaj.

In filmuletele de mai jos puteti vedea cum functioneaza si cum arata acest tip de semineu :

1: Semineul Salzburg  C.NORDPEIS.

2: Semineul Salzburg. NORDPEIS.

Ex. eficienta XL :

Salzburg XL-ACUMULARE DE CALDURA:

-100% -dupa 6,7 ore

-50% -dupa 10,6 ore

-25%-dupa 22,6 ore.

Cum ne montam singuri Semineul Nordpeis

Mai jos puteti gasi cateva filmulete ce ne arata cat de simplu este sa ne montam semineul Nordpeis. Toate semineele Nordpeis (in peste 50 de variante de seminee complete :focar+parte decorativa) sunt proiectate pentru a putea fi montate de catre oricine, foarte simplu si curat.

https://www.youtube.com/watch?v=LXCc-G4P_1s

https://www.youtube.com/watch?v=ti9pnSCGkuM

https://www.youtube.com/watch?v=FJa9BY6evW0&t=6s

Cum ne proiectam singuri Semineul?

Vrei sa vezi cum arata semineul Nordpeis in livingul tau? Nimic mai simplu, urmeaza cativa pasi si proiecteaza-ti singur semineul!

http://nordpeis.com/Com/Articles/See-how-the-fireplace-suits-in-your-room

Daca doresti o parte decorativa de semineu mai  speciala, din marmura, granit sau tip sculptura, te asteptam la sediul nostru pentru proiect si schitele 3D. Noi te ajutam cu proiectarea gratuita a semineului, te punem in legatura cu unul dintre inginerii nostri de teren, alaturi de ei participi la masuratori, pasul catre montaj fiind doar o chestiune de timp, semineul tau personalizat poate fi gata in cca 3-4 saptamani!

Partile decorative standard ale semineelor Nordpeis sunt in stoc si pot fi livrate si montate in maxim 7-9 zile din moemntul semnarii contractului!

Nordpeis-Seminee Nordice!

Carbel -60 Ani de Seminee si Sobe!

Anul acesta, producatorul spaniol de seminee si sobe Carbel sarbatoreste 60 ani de existenta!

Carbel este unul dintre pionierii din Europa din domeniul productiei de seminee si sobe metalice, seminee si termoseminee. Producatorul spaniol este chiar inventatorul termo-sobelor, inventia fiind de fapt modalitatea detinatorului fabricii de a incalzi si apa calda mejanera a casei sale.

Acum afacerea este condusa de cei 3 copii, unul dintre acestia lucrand zi de zi in fabrica, alaturi de anagajatii cu experienta de peste 50 ani in domeniul semineelor. Ce este laudabil ar fi si faptul ca acesta a construit propriul centru de testare pentru focarele si sobele pe care le produce. Toate focarele sunt testate chiar de el, inainte de a fi trimise catre marile centre de testare din Germania si Austria.

Cei 60 ani de experienta si celebrarea acestora vin la pachet cu lansarea unei game noi de focare, focarele KRONOS. 3 modele (70-80 si 100)de focare pentru seminee ce au dus la extrem consumul mic de combustibil, avand o eficienta foarte ridicata si autonomie crescuta.

Consideram Carbel un competitor serios al marilor producatori germani si polonezi, raportul Pret-Calitate fiind unul foarte avantajos!

 

Seminee Terasa/Seminee Gradina

Stilul arhitectural actual impune si amenajarea terasei sau a gradinii in acelasi trend , cu elemente metalice, combinate cu caramida, in stil minimalist/industrial. Formele fiind dictate de imaginatia fiecaruia. Conceptia depre gatitul in aer liber sau pe terasa casei fiind putin diferita de cea cu care am fost obisnuiti. Semineul de terasa este noua moda, este sau poate deveni locul in jurul caruia construim, locul in jurul caruia simtim relaxarea absoluta in timp ce gatim. Nelipsit din casa, semineul devine nucleul serilor petrecute impreuna cu familia si prietenii si pe terasa sau in gradina. 

Va propunem cateva modele de seminee terasa, seminee ce ies din tiparul traditional, din tiparul semineelor de exterior cu care suntem obisnuiti, din dorinta de a schimba putin traditionalul gratar de gradina, cel dotat cu plita din fonta si cu dimensiuni ce necesita constructii speciale si un cost crescut pentru mentenanta.

Da, semineul de terasa poate sa fie altfel, poate fi “altceva-ul” si pata de romantism din exterior.

Seminee Suspendate-Seminee Metalice

I believe you can have a million dollar Picasso beside your fireplace but people will still look at your fireplace first”.

Este clar ca focul atrage, este magnetul ce ne poarta in lumi romantice, focul face trecerea boema din starea activa a zilei catre aroma de cafea proaspat macinata, combinata cu un gust aromat de cognac, catre seri geroase in care dorim o relaxare absoluta.

Noua tendinta de stil arhitectural modern propune seminee futuriste, pune accent mai mult pe design,  stilul industrial oferind posibilitatea adaptarii semineelor metalice, semineelor suspendate, cu forme diferite, forme oferite de arhitectii cu viziuni futuriste ai marilor producatori de seminee din Europa.

Prezentam semineele suspendate doar clientilor care nu doresc o sursa de caldura, ci doar un obiect  decorativ special, deosebit prin linii minimaliste, apropiat de noul stil predominant, cel industrial.

Incepand cu 2017 SemineeExpert implementeaza in gama de produse, gama de seminee -Surse alternative si Surse principale de caldura-si semineele metalice, semineele suspendate. Randamentul scazut al acestor focare le plaseaza in zona de “premium wellness” si mai putin in cea de surse de caldura. De asemenea, semineele suspendate au niste recomandari speciale de montaj su folosire, fiind semineele ce nu pot fi lasate nesupravegheate pe toata durata arderii in interior.

Seminee Expert propune o gama de peste 30 de modele de seminee suspendate, cu diferite forme, dimensiuni si accesorizari, la cateva modele fiind posibila si rotirea semineului la 360 de grade.

Expozitii si prezentari SemineeExpert

Cu 10 ani de experienta in aceasta formula, sub numele de Seminee Expert si de peste 16 ani  in acest domeniu, suntem convinsi atunci cand recomandam sau ofertam un semineu. Suntem convinsi ca fiecare client va folosi in siguranta semineul pe care il montam si recomandam pentru spatiul alocat. Cosul de fum pe care il alegem si recomandam pentru fiecare caz in parte constituie varianta optima (Inaltime,diametru interior, montaj)

De ce? Pentru ca noi nu vindem focare, noi nu ne-am dorit niciodata sa devenim simpli comercianti, dar, tot timpul ne-am dorit sa fim specialistii din domeniul semineelor si cosurilor de fum, semineisti care cred in aceste produse, oameni care au vazut toate semineele  si cosurile de fum comercializate la teste, in cele mai serioase centre si fabrici de seminee si cosuri de fum.

De asemenea, de peste 7 ani, participam si prezentam noutatile in seminee si cosuri de fum la expozitiile de prestigiu din Romania. Aici facem referire la cel mai mare centru expozitional din Romania (Romexpo-Bucuresti), loc in care suntem prezenti anual la Expo Ambient, targ pentru materiale de constructii si amenajari interioare. Semineele si cosurile de fum profesionale Seminee Expert si Tona Sisteme De Cosuri sunt prezente an de an, facand  aceste produse de nisa cunoscute si vizibile, mai ales ca Romania nu are o experianta mare in adaptarea semineului in casa, semineu ce poate fi sursa principala sau alternativa de incalzire a casei.

Seminee Expert colaboareza cu peste 10 mari brand-uri din Europa, brand-uri cu care lucreaza in regim de exclusivitate, semineele si cosurile de fum respective putand fi gasite in reteaua de distributie nationala: SemineeExpert si Tona Sisteme De Cosuri. In fiecare an prezentam clientilor si distribuitoruilor nostri inovatii din domeniul semineelor si cosurilor de fum, noile materiale si modalitati de montaj pentru acestea. Toate semineele si cosurile de fum comercializate si prezentate sunt la cel mai inalt nivel calitativ si raspund la cele mai stricte norme din Europa. Amintim doar cateva :BImSchV-Germania,Articolul 15a B-VG pentru Austria,LRV pentru Elveția.

www.seminee-expert.ro                                              www.tona.ro

 

Tona Tec-Cosul de fum Universal

TONA TecPlus – coș de fum fabricat integral in Germania!

Cerintele pentru coșul de fum s-au schimbat considerabil în ultimii ani. Dintr-o componentă simplă pentru eliminarea gazelor arese, coșul de fum cu diversele sale funcții și opțiuni a devenit componenta de eficiență energetică. Odată cu dezvoltarea W3G coșul de fum Eficiența TONAtecPlus TONA, în special, la noile cerințe legale ale Ordonanței de economisire a energiei (EnEV), Regenerabile de energie termică Act (EEWärmeG), protecția Bundesimmissions Act (BImSchV) și răspunde la noile tehnologii de încălzire .

TONAtecPlus este cosul de fum responsabil nu numai pentru tirajul potrivit ca o condiție prealabilă pentru aerul de ardere optimă. În casele modern, cazanele isi aduc aerul de ardere prin cosul de fum, modalitate care permite si preincalzirea aerului, motiv ce imbunatateste arderea si eficienta cazanului ce este conectat la cosul de fum Tona Tec Plus. De asemenea, sistemul de cos Tona Tec Plus permite si introducerea tuburilor pentru panourile solare sau pentru diverse tubulaturi necesare instalatiilor casei.

Tona Tec Plus  este un tub ceramic “high-tech “ cu 30 de ani garantie .

Garantie pentru auto-aprindere, de asemenea, rezistenta (aprobare W3G) la umiditate(mediu umed-sistem aprobat pentru orice tip de combustibil si pentru orice tip de caza/semineu/soba/central termica)

Construcție sigură și ușoară. Tubul de samota interior are lungimi de 50cm-100cm, imbinarea fiind tub in tub, recomandat si pentru tubari/asanari ale cosurilor de fum vechi.

Spre deosebire de oțelul inoxidabil, tubul ceramic Tec este  insensibil la cloruri din combustibili biogeni.

TONAtecPlus este sistemul  ideal de cos de fum si ocupa un spatiu redus. Sistem folosit pentru casele pasive.

Tona Schornsteine-Fabrica de cosuri de fum germana cu experianta de peste 125 ani!

 

TONA Tec-Efienta-economie-calitate!www.tona.ro