Spartherm-Seminee fabricate in Germania

Articolul din anul 2012 prezenta semineele Spartherm, seminee, focare, sobe si termoseminee pe lemn si pe gaz fabricate in Germania : http://seminee-expert.ro/blog/?p=69

Pachetul german propus, pachet pe care specialistii il ofera la nivel national este compus din 3 produse, produse in care credem si pe care il recomandam clientilor ce vor sa puna accent pe calitate, pe excelenta si pe valorificarea eficienta a banilor investiti in Sursa De Caldura a casei.

 1. Spartherm Germania
 2. Tona Sisteme De Cosuri Germania
 3. Atelier Seminee Expert.(Montaj efectuat doar cu echipe specializate in montarea semineelor si cosurilor de fum)

Mai jos veti gasi cateva caracteristici si avantaje ale semineelor, termosemineelor si sobelor Spartherm/Germania :

 • Design modern: vizibilitate maximă asupra focului, cu o construcție ultra-minimalistă a ușii.
 • Varietate mare de modele pentru coșuri și inserturi de încălzire, casete de șemineu și accesorii
 • Utilizarea de bile și rulmenți de alunecare termorezistente și care nu necesită mentenanță
 • Reglare fină a flăcării, cu capac minimalist de ajustare a volumului de aer
 • Grad de randament foarte ridicat, constant peste 80%
 • Fără componente înșurubabile, care ar putea fi neetanșe
 • Toate aparatele dispun de un racord extern pentru aer
 • Posibilități de racordareflexibilă, pentru aerul de ardere și emisiile de gaze reziduale
 • Sistem de ghidaj sofisticat pentru aerul de ardere, în interiorul aparatului, pentru o dispersie optimă a aerului asupra ferestrei, cu scopul de a o menține curată
 • Complet etanș, chiar și în varianta rabatabilă
 • Utilizarea de pietre de șamotă de producție proprie, termorezistente și solide, disponibile și pe negru
 • Termene de producție rapide șieficiente
 • Toate posibilitățile de adaptare pentru rame, materiale și tratament al suprafețelor
 • Posibilitatea clienților de a primi toate tipurile de aparate specifice, la cerere
 • Îmbunătățirea continuă a aparatelor, grație ramurii proprii de dezvoltare, în fiecare an produsele se actualizează cu îmbunătățiri mai mici sau mai mari
 • Produse concepute pentru clientul final și instalator, ușor de instalat și folosit
 • Acces facil către mecanismul intern ,ușor de ajustat
 • Cea mai lungă garanție de pe piață, pânăla 10 ani!
  • Sticla rămâne curată grație Airwash-ului, dar,dacă este necesar, este ușor și rapid de curățat

  Focare Seminee / Inserturi


  • Etanșare patentată, foarte solidă, cu mecanism de ușă”soft close”
  • Mecanisme de deschidere a geamului certifcate RLU , superergonomice
  • Curățare ușoară a geamului  prin mecanismul de rabatare pentru modelele cu deschidere verticala , geamurile laterale ale modelelor pe colț se pot deschide individual
  • Posibilitate de racordare a aerului de convecție
  • Geamurile mari, într-o multitudine de forme, asigură cea mai bună vedere posibilă asupra focului, fără ramele clasice ,mari ,iritante ochiului.
  • Prelucrare superioară a suprafețelor de oțel, pentru o finisare perfecta a fiecărui produs
  • Piese vopsite nu prin stropire, ci prin imersie (toată suprafața este protejată la exterior și interior, de aceea rugina nu constituie o amenințare pentru produsele noastre)
  • Spațiu de ardere extra etanș, chiar și pentru geamuri alcătuite din mai multe componente, grație mecanismului special de închidere (geamurile rămân etanșe și atunci când coșul arde)
  • Grosime oțel între 6 și 8 mm
  • La cerere, utilizare de oțeluri speciale
  • Utilaje moderne, care lucrează precis și calitativ: de ex., sudurile noastre asigură mai multă căldură, rezistență și viață lungă a aparatului, tabla se îndoaie cu precizie la gradul dorit (mai multă stabilitate)
  • *sursa-Tehnic Spartherm-Germania*
Spartherm Germania prin Seminee Expert Romania : www.seminee-expert.ro

Seminee pe lemne, seminee eficiente, adaptate nevoilor tale!

Consideram o greseala frecventa, inceperea discursului cu si despre semineu, prin adaptarea semineului pentru bugetului prestabilit. Specialistul in seminee, termoseminee si sobe nu ar trebui sa inceapa discutia pornind de la buget, chiar daca este important acest aspect, discursul trebuie sa inceapa de la stabilirea nevoilor fiecaruia. Specialistul porneste in discutie cu necesarul termic, cu analizarea planurilor, dar si cu suprafata ce se doreste incalzita de sursa respectiva de caldura. Specialistul in seminee recomanda sursa alternativa sau principala de caldura, de multe ori, bugetul prestabilit de catre beneficiar sau arhitect impune compromisul adaptarii unei surse mai putin durabile, a unui semineu de o calitate indoielnica. Diferenta dintre un semineu economic (deja bugetat) si unul de calitate (o sursa serioasa de incalzire) este prea mica privind in viitor, privind investitia.

Ce inseamna un semineu cu buget prestabilit, ce inseamna un semineu economic (din punct de vedere al costului)?

 1. -eficienta scazuta.
 2. -autonomie scazuta.
 3. -geam murdar.
 4. -cos de fum suprasolicitat.
 5. -depuneri excesive pe legatura , dar si pe interiorul cosului de fum.
 6. -autoaprinderi frecvente.
 7. -service mai des, inlocuire elemente.
 8. -consum mare aer ardere.
 9. -consum mai mare de lemn.
 10. -temperaturi mari la evacuare.
 11. -etanseitate indoielnica.
 12. durabilitate in timp mai mica.

Cost mediu focar semineu economic -400-600 euro. Cost mediu : cos de fum economic-400-600 euro.

Cost mediu focar semineu de calitate-1400-1800 euro. Cost mediu : cos de fum profesional-1200-1400 euro.

Diferenta intre pachetul “cos de fum-focar” de calitate si pachetul  economic este de cca 1,5% din investitia totala in casa. Esti sigur ca vrei sa faci rabat la calitate si ca siguranta casei tale nu este pe primul loc?

Alegeri inspirate!

www.seminee-expert.ro

 

 

 

Retrospectiva 2017-Seminee Expert/Tona Sisteme De Cosuri

Orice companie respectabila si serioasa se uita in urma, trage niste concluzii si compara cifre si rezultate in incercarea de ascensiune si din dorinta de a evolua, de tinde catre mai bine, catre rezultate mai bune.

Seminee Expert si Tona Sisteme De Cosuri, caci asa am decis sa fim prezenti in Romania, cu o diferentiere clara si precisa a directiei si unicitatea produselor comercializate si montate, provin din rezultatul a peste 17 ani de experienta si 11 ani in aceasta formula, formula ce impune respect si lanseaza idei noi si doar produse de cea mai buna calitate, fara exceptii si compromisuri, fara un inceput intetosat de graba vanzarii, vanzare ce nu face cinste profesionistilor in seminee si cosuri de fum, caci aici ne situam si doar asta stim sa facem si ne mandrim cu acest lucru.

Ca cifre, anul 2017 a inregistrat o creste pentru companiile noastre , crestere ce insumeaza acelasi numar de clienti ca in utlimii 3-4 ani, cu precizarea ca in 2017 am decis sa renuntam la multe produse, in special la focarele din fonta, focare cu randament scazut, fara performante notabile si cu aspect mai putin placut. Anul 2017 a fost anul semineelor Premium, anul in care am comercializat si montat doar seminee de calitate, doar seminee de top la nivel european si doar parti decorative personalizate si concepute in Atelierul De Creatie Seminee Expert sau Nordpeis (parti decorative din beton refractar/material acumulator). Asa cum afirmam in urma cu multi ani, la unul dintre cele mai importante cursuri cu si despre seminee din Olanda, Nu ne dorim sa fim cei mai mari, dar, cu siguranta ne dorim sa fim cei mai buni! Cifrele arata doar cantitatea, calitatea o arata doar munca noastra, munca echipei Seminee Expert. Semineele realizate de catre noi sunt oglinda profesionalismului si lipsa rabatului de la calitate.

 Anul 2017 a fost singurul an in care am participat la cea mai mare expozitie din Romania (la fel ca in ultimii 6 ani), intristati de faptul ca am fost singura firma de seminee prezenta la un astfel eveniment (Romexpo-Expo Ambient); firmele care au mai fost prezente au avut o apartie timida, fara a reprezenta un pachet premium : “Focar-Parte decorativa personalizata-cos de fum prefesional+montaj efectuat cu echipele proprii de montaj), succesul fiind unul important, atat pentru Bucuresti, dar si pentru restul tarii. A fost anul in care scolarizarile pe care le-am organizat, la sediul celor mai mari producatori de seminee din Europa au convins multi profesionisti din tara sa se alature echipei noastre.  

Anul 2017 a fost un an in care am marit echipa din Bucuresti (tehnic+montaj), anul in care am descoperit noi parteneri zonali (Timisoara.Cluj.Baia Mare.Galati.Chisinau), anul in care am intalnit clienti speciali, clienti ce au pus accent doar pe calitate si au avut incredere in sfaturile si propunerile noastre cu privire la sursa principala sau alternativa de caldura a casei. Caci doar asta prezentam si comercializam : Surse Principale sau Surse Alternative de Caldura.

De ce au ales clientii nostri sa lucreze cu noi:

Reprezentam la nivel national cele mai serioase si mari firme producatoare de seminee si cosuri de fum profesionale : Nordpeis/Norvegia. Kalfire/Olanda. Carbel/Spania. Element4/Olanda. Spartherm/Germania.Hajduk/Polonia. Tona/Germania. Metaloterm/Olanda. Avem echipe proprii de montaj (echipe specializate doar in montaj de seminee si cosuri de fum) si Atelier De Creatie pentru partile decorative  pe care le comercializam, in tara colaboram doar cu firme autorizate si scolarizate si pregatite la producatorii sus-specificati. Nu ne multumim sa comercializam doar focare si grile, nu asta ne dorim, ne dorim sa fim specialisti ce gasesc solutii si ofera consultanta si solutia completa, nu credem in ideea de a vinde produse on-line, in continuare consideram ca semineele si cosurile de fum nu sunt produse ce se achizitioneaza in urma unui click(on-line).

Nu ne bucura numarul de focare vandute, ne bucura faptul ca am informat corect clientii nostri, ne bucura faptul ca cea mai mare parte a clientilor nostri au ajuns la noi din recomandari, recomandari provenite de la clienti multumiti, de la arhitecti si constructori cu care lucram de multi ani, alaturi de care am realizat cele mai atragatoare si indraznete proiecte din domeniul semineelor.

Etapele vanzarii si semnarii unui contract/proiect nou au fost si urmat doar asa:

Vizita showroom. Vizita santier. Masuratoare efectuata de catre unul dintre inginerii nostri. Necesar termic. Schite 3D. Prelucrare parte decorativa cf. schitelor in Atelier. Montaj Cos de fum cu echipe proprii. Asigurare statica cf. hartii seismice a zonei. Pozitionare focar si montaj parte decorativa cu echipe proprii de montaj. instructiuni folosire + garantiile pentru fiecare produs. Dosar cu poze pentru fiecare proiect, poze facute in fiecare etapa a lucrarii. Semnat contract mentenanta penru fiecare produs (focar+cos de fum).

Cresterea din 2017 a fost inregistrata pentru :

Bioseminee -Detalii despre acestea :Bioseminee

Seminee Gaz Kalfire -Detalii depre acestea :Semineepegaz. Semineepegaz1. Semineepegaz2.Semineepegaz3.

Seminee Lemn Hajduk : Detalii despre acestea : SemineeHajduk SemineeHajduk2.Seminee Hajduk3.Seminee Hajduk4.

 

Pentru 2018 ne dorim sa nu crestem numarul de seminee vandute, ne dorim sa crestem calitatea seviiciilor noastre, sa fim mai buni si sa inspiram incredere si siguranta clientilor si partenerilor nostri. Ne dorim sa incalzim case si sa facem iernile mai usoare!

Seminee Expert va ureaza un 2018 cu sanatate si impreuna sa schimbam ideea ca “meseriasul bun la toate” sau internetul ar putea monta un semineu de calitate, Semineului si Cosul de fum pot fi montate doar de catre Specialist!

Sobele metalice-solutii alternative semineului

Din comoditate, dar si din motive legate de design si ocuparea unui spatiu redus semineului, soba metalica devine varianta alternativa a semineului.

Spre deosebire de semineu, soba nu are nevoie de parte decorativa  construita ulterior montarii, , este mult mai usor de instalat in case deja locuite, diametrul interior al cosului de fum fiind mult mai mic, repozitionarea sau montarea ulterioara fiind facila, fara implicarea unor costuri ridicate. Piata semineelor si sobelor din tarile vestice si nordice este mult diferita de a noastra, soba fiind prima optiune in alegerea sursei alternative de caldura. Mai ales ca aproape orice casa are mai multe surse alternative de caldura, camerele de dimensiuni reduse fata de cele din Romania, montarea/demontarea ulterioara fiind mai putin costisitoare. Stilul arhitectural diferit si cultura arderii lemnului in casa fiind mult diferit.

Avantaje:

 1. Cost redus, in comparatie cu un semineu.
 2. Montaj facil. Mutarea ulterioara usoara.
 3. Cosul de fum necesar are un diametru interior mai mic (cost redus)
 4. Eficienta ridicata.
 5. Greutate redusa.
 6. Intretinere facila.

Dezavantaje:

 1. Soba este un corp radiant, distanta fara de materialele combustibile este mult mai mare (in comparatie cu partea decorativa a semineului)
 2. Gabarit redus ce implica alimentare mai atenta, cu o cantitate mai mica de lemn.
 3. Puterea calorica mai mica, in comparatie cu semineul.(soba este recomandata pentru spatii mai mici)
 4. Atentia crescuta in timpul functionarii.(fiind corp radiant, aceasta nu poate fi atinsa)
 5. Aspect estetic ce nu se potriveste oricarui stil arhitectural.
 6. Suprafata vitrata mai mica, in comparatie cu un semineu.

Sobele pe care le promovam si in care credem sunt : Nordpeis/Norvegia-Spartherm/Grrmania si Carbel/Spania.

De ce promovam aceste produse:

Eficienta de peste 80%. Autonomice ridicata. Etanseitate perfecta. Durabilitate in timp. Stil arhitectural apropiat de cel industrial (stil predominant in ultimii ani). Consum mic de lemn. Temperatura ridicata la interior si mica la evacuare. Consum mic de aer.

De stiut in momentul alegerii unei sobe : Radiatie sau Convectie

www.seminee-expert.ro

 

 

Seminee, intre tendinte si necesitate.

Anul 2018 vine cu cateva schimbari provenite in estetica interioara a caselor, schimbari ce propun renuntarea la cateva dintre elementele de interior si introducerea altora, in trend cu modelul propus incepand cu anul acesta. Se pare ca stilul vestic, modelul pe care il urmeaza si tara noastra de ceva timp, propune interioare apropiate de stilul scanadinav, linii drepte, mult alb, spatiu interior cat mai generos, dar cu seminee si sobe foarte eficiente, de dimensiuni reduse, seminee cu autonomie ridicata, seminee ce dezvolta fenomenul de gazeificare, dar si ardere curata (fenomenul de “Clean Combustion fiind unul strain chiar si de catre multi dintre comerciantii din tara noastra).

Asa cum facem de multi ani, ca specialisti in seminee, sobe si cosuri de fum profesionale, dorim sa scoatem in evidenta necesitatea adaptarii unei Surse Alternative de Caldura, sursa putin poluanta si foarte eficienta. Semineele Nordice (Nordpeis) sunt semineele pe care le promovam, comercializam si instalam de aproape 10 ani in Romania. Producatorul norvegian ne surprinde an de an cu inovatii si produse noi, seminee si sobe cat mai eficiente si putin poluante. Sa nu uitam ca si focarele de seminee si sobele, incepand cu anul acesta, vor fi clasificate intr-o clasa energetica, problema poluarii fiind luata foarte serios luata in calcul la nivel european. Estimam intrarea in normalitate sau disparitia unor cativa producatori de focare din fonta, fapt imbucurator si normal, mai ales intr-o lume din ce in ce mai poluata. Exista tari unde semineele cu vatra deschisa sunt deja interzise din cauza poluarii, casetarea interioara cu focare spcaiale sau schimbarea acestora cu seminee inchise fiind obligatorie.

Nordpeis vine in intampinarea noastra cu o gama impresionanta de parti decorative si focare, parti decorative din beton usor, beton refractar ce poate fi montat foarte usor si vopsit in orice culoare, o gama ce depaseste peste 100 de modele diferite, seminee si sobe de dimensiuni reduse, dar si de seminee cu acumulare de caldura, seminee ce retin si degaja caldura pana la 24 ore dupa ultima ardere. (ex : http://nordpeis.com/Products/Heat-accumulation-fireplaces)

Atasam cateva dintre modele propuse de Nordpeis, mai multe detalii, modele si date tehnice puteti gasi si pe site-urile noastre :

www.seminee-expert.ro

www.nordpeis.com

Seminee Gaz-portofoliu si detalii.

Atasam poze cu cateva dintre modelele de seminee pe gaz realizate, seminee din portofoliul Seminee Expert, dorind sa subliniem cateva calitati si particularitati ale semineelor pe gaz pe care le promovam, montam, dar si  semineelor pentru care sustinem mentanta pe toata durata lor de viata, in garantie, dar si prin extinderea acesteia.

Semineele pe gaz pe care le promovam si in care credem au urmatoarele particularitati unice, concurenta acestora fiind foarte redusa:

Otel Corten cu grosime de 4mm-In cele mai multe cazuri(peste 95%) semineele pe gaz folosesc otel cu grosime de 2 mm.

Sistem protectie german, dar si Sistem De Protectie prin Ionizare-acest sistem este patentat de catre producatorul Kalfire si este unic la nivel European.(Protectia prin Ionizare ofera o siguranta maxima in exploatare)

Sistem NSG : sistem generator de scantei in interiorul focarului, sistem ce ofera o flacara cat mai reala, asemanatoare cu cea a arderii lemnului.

Geam Antireflectie, geam ce nu reflecta umbre si lumini, focarul este confundat de cele mai multe ori cu un focar cu vatra deschisa.

Telecomanda speciala- usor de folosit-sistem patentat si inventat de catre producatorul Kalfire.

Ramele geamurilor foarte discrete, vizibilitatea asupra falcarii fiind maxima.

Geamul prezavut cu sistem click pentru detasarea lui catre exterior( in cele mai multe cazuri, geamurile au sistem de prindere in suruburi).

Butuci ceramici -normali, dar si speciali-butuci ce imita lemnul, dar si crengi cu lungimi considerabile.

Focare cu au posibilitatea adaptarii interiorului dorit-Fiecare client isi poate configura singur interiorul focarului.( exista peste 8 tipuri de materiale ce pot fi folosite pentru placarea interiora a focarelor).

Focare cu folosesc la interior: butuci ceramici, pietricele albe sau gri, cenusa naturala si sistem de luminare LED-focarul poate fi folosit si pe timpul verii.

Arzatoare ceramice, dar si arzatoare ce sunt consrtuite din butucii ceramici, practic, flacara porneste din interioul acestora oferind senzatie arderii lemnului.

Pe langa particularitatile de mai sus, Seminee Expert propune sisteme de evacuare a gazelor arse Metaloterm Eontop, dar si parti decorative clasice, rustice, moderne sau tip sculptura, executate la comanda in Atelierul de Creatie Seminee Expert, pentru fiecare model executam schite 3D.

De asemenea, Seminee Expert se poate mandri cu 3 tehnicieni ce pot interveni si pot oferi solutii tehnice pentru orice semineu pe gaz, nou sau existent. Toti tehnicienii nostri au experienta de peste 10 ani in domeniul semineelor pe gaz si pregatiri tehnice la producatorii cu care colaboram : Kalfire-Olanda, Element4-Olanda si Metaloterm Eontop-Olanda.

Semineele pe gaz sunt cele mai cautate modele de focare, mai ales in orasele mari, acolo unde nu exista posibilitate adaptarii semineelor pe lemn. Fiind niste seminee speciale, acestea nu pot fi montate sau adaptate de catre personal necalificat, automarizarile si particularitatile acestora fiind foarte complexe.

Seminee Expert ofera sustinere tehnica si comerciala tutror partenerilor din tara, in acest moment avand peste 50 de reprezentanti scolarizati si pregatiti din punct de vedere tehnic.

                                             Ofera valoare banilor tai!

 

    www.seminee-expert.ro

 

 

Seminee Nordpeis-Seminee Nordice!

Seminee Expert recomanda semineele Nordpeis, Seminee fabricate in Suedia si Polonia, seminee cu acumulare de caldura, seminee cu ardere curata, seminee si sobe eficiente, seminee cu autonomie ridicata, surse alternative si principale de caldura.

De 10 ani prezentam, comercializam si montam seminee Nordpeis, seminee sigure, eficiente, seminee in stil scandinav. Seminee ce vin la pachet cu partea decorativa prefabricata din beton usor, beton refractar, montajul fiind rapid si facil.

Cu o gama de peste 40 de modele, Nordpeis propune seminee in stil scandinav, seminee moderne, rustice si clasice . Toate partile decorative ale semineelor Nordpeis pot fi vopsite orice culoare, in functie de asteptarile fiecarui client.

SALZBURG__V20_Clean1_(H264)

Nordpeis ConceptStore

 

www.seminee-expert.ro

 

 

Vizita la Kalfire-Seminee Exclusiviste.

Anul acesta am participat pentru a doua oara la scolarizarea si prezentarea semineelor Kalfire, seminee pe gaz si seminee pe lemn, alaturi de distributorii nostri din tara, distribuitori care doresc sa implementeze semineele exclusiviste in gama de seminee comercializate.

Seminee Expert are acum reprezentanti in aproape toate orasele mari si importante din Romania, enumeram orasele in care se gasesc partenerii zonali : Constanta, Galati, Bacau, Iasi, Suceava, Cluj, Oradea, Timisoara, Sibiu, Pitesti, Ploiesti, Buzau, Viseul de Sus, Reghin, Giurgiu, Tragoviste, Brasov ,Baia Mare si Craiova (Seminee Expert Oltenia).

Ne mandrim si cu noi parteneri in Republica Moldova-La Chisinau!

Seminee Expert se mandreste cu o vasta gama de seminee exclusiviste si cosuri de fum profesionale de calitate, produse de cea mai buna calitate, seminee si cosuri de fum ce raspund celor mai stricte cerinte si testate in cele mai importante centre de teestare , seminee si cosuri de fum ce corespund normelor din Germania, Austria si Elvetia.

Enumeram cateva dintre elementele unice ale semineelor Kalfire:

Otel Corten.Posibilitateea alegerii interiorul focarelor, Posibilitatea alegerii ramei focarelor, Generatorul de scantei, sistem de protectie prin ionizare, automatizare performanta, valva termica pentru seminee pe lemn, valva ce regleaza singura aerul primar de ardere, carena de convectie inclusa in pretul produselor standard, otel de 4mm folosit pentru seminee pe gaz, dimensiuni speciale, geam cu 3 laturi dintr-o singura bucata, geamuri ale focarelor pe lemn ce nu au rama in partea de jos, rame laterale inguste, rame ce permit o vedere mai buna asupra flacarii, focare pe lemn ce pot fi folosite ca vatra deschisa, fara a consuma aerul din incapere, focare pe lemn ce pot fi adaptate caselor pasive.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul nostru sau la partenerul din zona dumneavoastra:

www.seminee-expert.ro

Kalfire: Don’t Compromise!

Seminee si Incalzitoare pentru Terasa

Vine iarna si am gasit tipul de semineu ce se poate folosi in exteriorul casei, pe terasa sau in gradina, cu rol estetic, dar indeplinind cu brio rolul de incalzitor de terasa. In acest fel, Seminee Expert va propune semineele de terasa BioLux Expert.

“Design it is here art meets science and reflects”

Obiecte decorative, mese pe roti ce pot purta flacara in mijlocul lor, protejate cu dispozitiv anti-incendiu, automate si manuale, automatizate cu cea mai noua tehnologie aparuta, cu telecomanda si foarte usor de folosit, fabricate dintr-un otel foarte gros, cu tub din sticla pentru protectie si radiatie speciala, Semineele BioLux ne transforma terasa sau gradina in centru de atractie al serilor petrecute in familie sau alaturi de prieteni.

“Keep your outdoor warm, stylish and attractive”

Mai multe detalii in cel mai scurt timp si aici :  www.seminee-expert.ro

Atelier Seminee Expert: Montaj si Solutii tehnice

De peste 10 ani in aceasta formula si cu peste 17 ani experienta in domeniul semineelor si cosurilor de fum prefesionale, consideram fara valoare sau cu risc in exploatare un semineu sau cos de fum fara montaj profesionist, fara un montaj conform normelor si indicatiilor producatorului. Traind in tara lui “merge si asa” sau in cea a mesterilor care le stiu si fac pe toate, am intalnit tot felul de seminee cu probleme, probleme ce nu erau provocate de produsele in sine, dar de montaj neprofesionist, de montaj efectuat fara pregatire tehnica de specialitate. De peste 10 ani, SemineeExpert scolarizeaza si pregateste echipele de montaj proprii, dar si echipele de montaj ale partenerilor din toata tara. Insistam pentru montaje profesioniste ale seminelor si cosurilor de fum si pe instruirea corecta a clientilor nostri, instruire cu privire la folosirea corecta a semineelor, mai ales a semineelor ce folosesc combustibil solid.

Iata cateva detalii despre cum ar trebui sa decurga prezentarea, vanzarea, montajul si pregatirea clientului :

-Intalnirea din showroom este primul contact in stabilirea bugetului, dar si pentru gasirea solutiei optime(solutia tehnica) pentru fiecare caz in parte. Nu credem in diagrame prestabilite pe care multe firme le pun la dispozitie in mediul online si nici in vanzarea Online, semineele nu sunt produse ce pot fi comandate pe internet! Tot in cadrul primei intalniri se stabileste si bugetul si nevoia clientului, este important ca semineul si cosul sa de fum sa fie dimensionate corect, pentru spatiul respectiv. Ideea unui semineu nu este sa creeze disconfort termic, ci sa incalzeaza sau sa sustina termic , corespunzator. Decizia si alegerea unui semineu nu se poate face on-line sau telefonic, detaliile sunt multe si trebuie  tinut cont de foarte multe aspecte inainte de a alege produsul potrivit.

Tot in cadrul primei intalniri, clientul trebuie sa fie informat despre normele in vigoare, dar si despre diferentele dintre semineele de calitate si cele pe care putem folosi ocazional, despre diferentele dintre convectie si radiatie si multe, multe altele.

-Intalnirea din santier este urmatorul pas important, acolo trebuie sa facem masuratorile corecte , dar si stabilirea pozitionarii corecte a semineului si cosului de fum. Distantele fata de materialele combusibile sunt foarte importante, si aici facem referire la elementele din lemn ale acoperisului, dar si a tavanelor construite in interior.

La fel de importanta este si delimitarea corecta a inaltimii cosului de fum; exista un regim de inaltime pentru cosurile de fum, inaltimea corecta inseamna evitarea ulterioara a multor probleme. Orice cos de fum ceramic profesional are nevoie si de o asigurare statica corecspunzatoare zonei seismice a zonei din care face parte casa, acest aspect este omis de multe ori si cosurile de fum pot ceda.

Dupa ce au fost discutate si stabilite toate detaliile despre semineu si cos de fum, discursul se indreapta catre partea decorativa a semineului, subiect la fel de imortant ca primele doua. Partea decorativa nu trebuie sa indeplineasca doar un rol estetic, partea decorativa exista in doua variante, ce permite convectie a aerului sau acumulatoare. Partea decorativa a semineelor se construiteste doar cu materiale special concepute pentru asa ceva, fara structura metalica si vata minerala din super-market! Specialistul in seminee stabileste materialele pe care le va folosi pentru semineul respectiv, tine cont de distante si norme in vigoare.

Partea din interiorul partii decorative, partea care nu se vede, este legatura dintre focar si cosul de fum, detalii veti gasi aici : http://seminee-expert.ro/blog/?p=810

Dupa ce toate detaliile de mai sus au fost stabilite si incluse intr-un contract ferm, specialistul monteaza si informeaza clientul despre cum se foloseste semineul in mod corect, despre legile in vigoare, dar si despre mentenanta, mentenanta care este obligatorie si necesara!

Motto-ul producatorului KalFire suna cam asa :”Nu te compromite ”

Motto-ul producatorului Spartherm suna cam asa :” Ofera valoare banilor tai”

Sfatul nostru este sa faceti alegeri inspirate si sa va informati corect, cu focul nu este de gluma!

 

Seminee Cluj

Seminee Expert si Tona Sisteme De Cosuri au acum un partener cu experienta si in Cluj, orasul in care nu au fost foarte prezenti pana la inceputul anului 2017.

Seminee Cluj ofera aceleasi produse de calitate, oferind “pachetul complet” : servicii de montaj, dimensionare, masuratori si sfaturi tehnice cu privire la necesarul termic. Partile decorative executate cu echipa proprie de montaj, echipa cu experienta de peste 10 ani in domeniul semineelor, sobelor si a cosurilor de fum profesionale.

Clujul este orasul in care exista multe firme ce comercializeaza seminee si cosuri de fum, ajungand sa fie unul dintre cele mai importante orase din Romania la comercializarea de seminee si cosuri de fum profesionale.

Si in Cluj “lupta” importiva mentalitatii gresite este aproapre castigata datorita parteneriatul dintre Seminee Expert si Seminee Cluj !

In cel mai scurt timp o sa va punem la dispozitie mai multe detalii despre vitorul showroom din Cluj, dar si despre activitatea si semineele realizate

www.seminee-expert.ro                                              www.tona.ro

Semineul: moft sau necesitate?

Asa se intitula primul articol pe care l-am scris cu si despre seminee si cosuri de fum profesionale.

Aceasta intrebare este prima la care trebuie sa gasesti raspunsul din discutia cu specialistul in seminee si cosuri de fum, pentru ca NU orice produs cu certificari este un produs pe care il recomandam si in care credem. La intrebarea “de ce toate semineele si cosurile de fum au certificari in Romania” iti poate raspunde doar sistemul, la restul iti raspundem noi :

   ”Design it where the art meets science and reflects”

www.seminee-expert.ro

Seminee Nordpeis-Seminee Nordice

Nordpeis este unul  dintre liderii europeni ce dezvolta si produce seminee si sobe.

Nordpeis:

Incepand cu anul 1984 am inceput sa producem si sa comercializam seminee si sobe in toata Europa, dezvoltand produsele pe care le fabricam si crescand continuu, ca brand.

Gama noastra de produse are o intreaga variantate de sobe si seminee, folosind diverse materiale speciale pentru a crea un design unic si cea mai buna si performanta calitatea produselor.

Suntem mandri sa impartasim o parte din cultura Norvegiana si design-ul specific si unic in toate colturile Europei. Sobele si  semineele noastre au un mare succes in Norvegia , in special si datorita nivelului foarte scazut al emanatiilor si al etansietatii specific Nordpeis.

www.nordpeis.com

*ne reverzam drepturile pentru detaliile si particularitatile oferite, in special la detaliile tehnice si preturile produseor noastre-pot fi subiectul unor neintelegeri sau greseli de print.

Materialele folosite.

De 30 de ani, Nordpeis testeaza si imbunatateste materialele folosite la seminee si sobe.

Lucrand in parteneriat cu universitati de specialitate , dar si centre foarte performante de testare, folosim si dezvoltam material care raspund celor mai stricte cerinte, tocmai pentru a putea avea seminee ce reactioneaza normal la diferentele foarte mari de temperatura. Folosim diferite variantati de beton refractar pentru partile decorative ale semineelor, camere de ardere si pentru nucleul celor acumulatoare de caldura.

Varietatea  betonului  Nordpeis

“ ShapeStone Light Light”:

ShapeStone Light este un material relativ usor, folosit in mai multe dinpartile decorative ale noastre. Durabilitatea și rezistența produsului se datorează, în parte, armării cu fibre a betonului poros, precum și armăturilor incluse în acele locuri unde se anticipează o sarcină suplimentară.  ShapeStone Light facilitează instalarea și, în multe cazuri, nu necesită un suport suplimentar în pardoseală.  ShapeStone Light este proiectat pentru a fi vopsit în culoarea dorită.

“ShapeStone ShapeStone” este o versiune mai grea a ShapeStone Light. Are o suprafață foarte netedă și a fost dezvoltat pentru a rezista încărcăturii grele pe care seminele sunt supuse, până la o grosime de 2 cm. Acest lucru ne oferă o mare libertate în ceea ce privește designul, reducând, de asemenea, greutatea totală a șemineului. Fiecare element individual este inspectat și lustruit de personal special instruit care oferă o finisare frumoasă la suprafață. ShapeStone nu trebuie să fie vopsită și poate fi folosită netratată dacă doriți. Rețineți că betonul este un produs natural cu variații naturale în nuanță.

Colorado”

Colorado este un beton special, vopsit, cu finisaj de ceară si lustruit pe suprafața exterioară, care scoate în evidență irizarea naturală a nisipului. Colorado nu trebuie tratat sau vopsit, și este furnizat în alb, natural și antracit. Colorado a fost proiectat pentru a îndeplini aceleași cerințe stricte ca ShapeStone și ShapeStone Light. Folosim Colorado atât pentru învelișuri, cât și ca plăci de podea sau elemente decorative.

Panourile de izolație “Thermotte ™”

Thermotte ™sau termota  este materialul de culoare deschisă(alb-galbui) utilizată în interiorul camerei de ardere. Nu numai că oferă izolație, ci asigură și o flacără luminată și frumoasă. Thermotte ™ este extrem de durabil și special dezvoltat pentru a rezista șocurilor și temperaturilor extreme. Panourile de izolație  pot fi folosite timp indelungat. Atunci când utilizați focul în mod corect, panourile Thermotte ™ sunt curățate în mod natural și rămân la cele mai strălucitoare și cele mai bune timp de mulți ani.

Miezul de stocare termică “PowerStone ™ “

PowerStone ™ este un produs special dezvoltat cu proprietăți excelente de păstrare a căldurii. Folosim PowerStone ™ pe toata suprafata centrala din seria noastra din Salzburg. Când se utilizează șemineul, căldura este stocată în interior și eliberată în timp. Aceasta oferă o eliberare foarte confortabilă și economică a căldurii. Produsele individuale includ, de asemenea, PowerStone ™ ca un accesoriu suplimentar

 

Cand te bucuri de caldura in fara unui semineu Nordpeis , poti fi sigur de calitatea si de etanseitatea semineului sau a sobei , stiind de asemenea ca Nordpeis indeplineste si cerinta de ardere curata. Produsele noastre dezvolta o eficienta ridicata in arderea lemnului in interiorul lor.

Cererea normelor si cea a arderii curate (clean burning stove) a condus la o drastica scadere a particulelor emanate in mediul inconjurator.

Semineu Terasa-Semineu Bio

                            Magic Nights-Magic fires

Seminee Expert pune la dispozitie o gama foarte atragatoare de Bio Seminee pentru terasa sau gradina. In acest fel veti anima serile de vara intr-un mod placut, cu flacari reale.

Semineele de terasa pe care le propunem pot fi corpuri unice, seminee care pot fi amplasate oriunde, ocupand un spatiu redus. Seminee free-standing. Seminee terasa. Seminee restautant. Seminee pub.

De asemenea, semineele de terasa pot fi adaptate si montate in parti decorative construite in orice stil arhitectural, in parti decorative propuse de arhitect si construite la dimensiunile alocate pentru semineu.

Semineele de exterior pe care le propunem sunt de cea mai buna calitate, sigure in exploatare, cu autonomie de pana la 10-12 ore.

Este timpul să aducem relaxarea și confortul printr-un foc real, este timpul pentru nopti magice!     

De ce sa ne montam un semineu de terasa/Gradina ?

1-Semineul poate fi obiectul in jurul caruia putem instala o masa.

2-Semineul poate fi obicetul in jurul caruia ne petrecem serile alaturi de familie si prieteni.

3-Semineul produce caldura in noptile reci.

4-Semineul/Focul poate fi atractia unui loc de poate deveni locul de relaxare si mediatie.

5-Luminile flacarilor focalizeaza un anumit loc pe care dorim sa il scoatem in evidenta.

6-Semineul de terasa este obicetul care poate fi mutat in orice alta parte.

7-Semineul completeaza design-ul exterior, forma acestuia poate fi aleasa in functie de asteptari si tendinte arhitecturale.

8-Semineul bio de terasa este usor de folosit si are o autonomie ridicata.

9-Semineul bio de tersara este semineul ce inregistreaza cele mai mici emanatii in comparatie cu semineele pe lemn.

1-Semineul bio de terasa ocupa un spatiu foarte redus.

Seminee cu Acumulare Nordpeis!

Nordpeis are o gama de 7 modele de seminee cu acumulare : semineul Salzburg in 7 variante!

Semineul Salzburg, in traducere “mot a mot”: semineu cu fumuri, este cea mai buna alegere in cazul in care se doreste acumulare de caldura indelungata.

Semineul de tip Salzburg este semineul pentru cunoscatori, pentru cei ce aprofundeaza arederea lemnului in camin, eficient si inteligent! Semineul Salzburg este usor de folosit, cel putin la fel de usor de folosit ca un semineu normal, doar ca partea decorativa este compusa din doua elemente speciale : Mantauta exterioara a semineuui este din beton refractar,  iar corpul interior este compus din elemente modulare de samota Nordpeis, samota acumulatoare de o densitate foarte mare, cu greutate de peste 600-1000kg/semineu, in functie de model. Montajul este facil, dureaza maxim 5 ore si poate fi pus in fuctiunea  imediat dupa montaj.

In filmuletele de mai jos puteti vedea cum functioneaza si cum arata acest tip de semineu :

1: Semineul Salzburg  C.NORDPEIS.

2: Semineul Salzburg. NORDPEIS.

Ex. eficienta XL :

Salzburg XL-ACUMULARE DE CALDURA:

-100% -dupa 6,7 ore

-50% -dupa 10,6 ore

-25%-dupa 22,6 ore.